Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Acord de colaborare între MAE şi OIM

București: Acord de colaborare între MAE şi OIM

DISTRIBUIȚI

Acord - colaborare MAE şi OIM140875 – 03112015  –  La sediul Ministerului Afacerilor Externe a fost semnat Acordul de colaborare între Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Consular, şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM).

Acordul cuprinde prevederi care se referă la coordonarea activităţilor legate de repatrierea asistată a cetăţenilor români aflaţi în situaţii vulnerabile, precum şi a activităţilor legate de consolidarea capacităţii de răspuns a Ministerului Afacerilor Externe/Departamentul Consular, schimburile de informaţii şi documente, cooperarea tehnică şi alte aspecte relevante în domeniu. Acordul formalizează colaborarea din ultimii ani între Ministerul Afacerilor Externe / Departamentul Consular şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie şi va face mai eficiente intervenţiile pe canale diplomatice pentru asistarea cetăţenilor români aflaţi în dificultate.

Cu această ocazie, a fost reiterată aprecierea reciprocă a părţilor semnatare faţă de buna colaborare existentă şi s-a reconfirmat implicarea acestora în acţiunile viitoare pe care au convenit să le gestioneze operativ  în interesul cetăţenilor români  aflaţi în situaţii deosebite. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.