Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Primăria Capitalei, gata de iarnă

București: Primăria Capitalei, gata de iarnă

DISTRIBUIȚI

 iarna141377 – 27112015 – Primarul general interimar, Ioan-Razvan Sava, a convocat joi seara un comandament de iarna, la care au participat reprezentantii directiilor din cadrul Primariei Generale precum si institutiile implicate in Programul de masuri si actiuni pentru deszapezirea si combaterea poleiului în municipiul Bucuresti, pentru iarna 2015 – 2016.

Primarul general a solicitat operatorilor de deszapezire sa fie pregatiti atat cu utilaje, cat si cu stocurile de material antiderapant si le-a cerut acestora sa isi coordoneze actiunile cu Politia Rutiera si Politia Locala, astfel incat, atunci cand vremea o va impune, sa poata actiona cat mai eficient.

Totodata, edilul-sef a cerut reprezentantilor Administratiei Strazilor sa verifice sistemul de semaforizare si sa remedieze defectiunile aparute. Astfel, conform raportarilor, in ceea ce priveste situatia aparuta ieri (joi, n.r.) in trafic, cu exceptia intersectiei Calea Victoriei cu Splaiul Independentei unde au fost probleme cu tensiunea furnizata de Enel, toate intersectiile sunt functionale. Problemele au aparut joi dimineata, mare parte din cauza ploii (inundatii in canalizatii, lipsa tensiune etc) in mai multe intersectii (inclusiv in Piata Victoriei) dar au fost remediate de echipele de interventii.

Primarul general interimar a mai solicitat reprezentantilor Directiei de Control din cadrul Primariei Capitalei sa verifice lucrarile in curs, de pe carosabil, pentru a se asigura ca acestea sunt conservate, conform prevederilor legale, iar interventiile in caz de avarii sunt semnalizate corespunzator.

Conform raportarii operatorilor de deszapezire, in toate sectoarele Capitalei sunt pregatite 593 utilaje, 21.130,7 tone material antiderapant si 3.049 operatori manuali.

In ceea ce priveste Asistenta Sociala, pentru acest sezon rece, DGASMB dispune de infrastructura necesara adapostirii unui numar de 700 de persoane in cele trei centre sociale, structurate pe categorii (barbati, femei, familii cu copii). Pentru persoanele care refuza adapostirea, DGASMB a pregatit, ca si in anii precedenti, cinci echipe mobile care, imediat ce temperaturile scad sub zero grade Celsius, distribuie ceai si supa (aprox. 10.000 de portii), paturi si imbracaminte groasa. Aceste echipe functioneaza 24 din 24 de ore.

In ceea ce priveste situatia RADET, managementul institutiei a dat asigurari ca nu exista probleme in furnizarea agentului termic catre populatie mai ales ca, in cadrul sedintei CGMB de astazi, a fost aprobat bugetul de venituri si cheltuieli a RADET care cuprinde si subventia pentru acest an.

La comandament au participat, alaturi de reprezentantii Directiilor din cadrul Primariei Capitalei si reprezentanti ai RADET, RATB, Luxten, ApaNova, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ‘’DEALU  SPIRII’’ Bucureşti-Ilfov, Brigada de Politie Rutieră si S.C. Distrigaz Sud Retele S.R.L. – PROMPT MEDIA

 

foto:b365.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.