Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Se conturează un guvern condus de Cioloș

București: Se conturează un guvern condus de Cioloș

DISTRIBUIȚI

Kelemen HunorALDE vrea în continuare guvern politic – 141028 – 10112015  –  Liderul UDMR, Kelemen Hunor,  a declarat marți, după consultările cu președintele Klaus Iohannis că se conturează un guvern de tehnocrați și că premierul desemnat va fi o persoană care va răspunde criteriilor de integritate anunțate de președinte. ”UDMR ar fi vrut un guvern de tehnocrați care să gestioneze țara până la anticipate. Cum însă din anumite rațiuni argumentate sau  mai puțin argumentate nu se vor face. Așteptăm desemnarea persoanei și după ce vom discuta cu aceasta vom asuma și politic acest guvern”.

”Noi am propus oameni gen Dacian Cioloș sau gen Bogdan Olteanu. Președintele a ascultat și nu a avut nici o reacție”, a mai spus Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a mai spus că nu s-a discutat nici în UDMR și nici cu președintele despre varianta propusă de PSD.

Gabriel Oprea a spus, la rândul său că deși partenerii de la PSD l-au propus pe Liviu Voinea, UNPR va susține persoana care va fi desemnată de președintele Klaus Iohannis. Oprea a ținut să precizeze că UNPR rămâne un partid unit și că reprezintă în continuare a treia forță politică a țării. Așadar, varianta PSD, cu Liviu Voinea, nu e susținută de progresiști.

Co-președintele ALDE, Călin Popescu – Tăriceanu a declarat că formațiunea pe care o reprezintă susține în continuare un guvern politic, pentru că trăim într-o democrație participativă. Când vorbim de un guvern tehnocrat, politctienii se deroghează de la obligațiile asumate în fața cetățenilor. Nu trebuie să depunem armele în fața dificultăților cu care ne confruntăm, a spus fostul prim-ministru. Avem o criză de sistem politic, care nu poate fi rezolvată decât prin modificarea Constituției, a mai spus Tăriceanu.

Grupul minorităților naționale din Parlamentul României susține, după consultările cu președintele României, că societatea română se va schimba foarte mult dacă proiectele lui Klaus Iohannis se vor pune în practică. Declarațiile au fost făcute de liderului grupului, Varujan Pambuccian, în opinia căruia planul în opt puncte prezentat de președinte este unul bine articulat. Pambuccian a precizat că în prezența delegațșiei condusă de el președintele nu a prezentat nume pentru premier. –  PROMPT MEDIA

foto:oranoua.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.