Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Trenul Aducerii Aminte

București: Trenul Aducerii Aminte

DISTRIBUIȚI

 Trenul-Regal141278 – 23112015 –  La 1 decembrie 2015, cu ocazia Zilei Naționale, Trenul Regal va efectua, în mod simbolic, un itinerariu numit ”Trenul Aducerii Aminte”. Având la bord Familia Regală, trenul va reface traseul Turnu Severin – București, ca un omagiu adus Regelui Carol I, la 150 de ani de la venirea sa în țară.

La 8 mai 1866, Principele Carol punea piciorul pe pământ românesc, la Turnu Severin. La 10 mai, Principele Suveran intra în Capitală, iar la 29 iunie era adoptată constituția în care, pentru prima oară în istorie, țara noastră era denumită ”România”.

Anul acesta, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, însoțiți de Principesa Maria, vor parcurge, la bordul Trenului Regal, județele Mehedinți, Dolj, Olt și Dâmbovița, încheind călătoria la București. ”Trenul Aducerii Aminte” se va opri în Gara Turnu Severin luni, 30 noiembrie 2015, la orele 15.30.

În anii trecuți, în Trenul Regal, au fost invitați să călătorească scriitorii români (Scriitori pe Calea Regală), elevi olimpici, vârstnici care beneficiază de programul Niciodată singur al Fundației Principesa Margareta a României, copii, precum și membri ai Corpului Diplomatic acreditat la București. Trenul Regal va pleca, în dimineața de 1 decembrie 2015, din Gara Turnu Severin, la orele 8.30. –  PROMPT MEDIA

foto:romaniaregala.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.