Acasă Externe Bruxelles: John Kerry vine în România

Bruxelles: John Kerry vine în România

DISTRIBUIȚI

Comanescu - Kerry141439 – 03122015 –  Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a avut la 2 decembrie 2015, în marja reuniunii miniștrilor NATO de Externe, o întrevedere cu secretarul de Stat al SUA, John Kerry.

Cu acest prilej, şeful diplomației române a reiterat că relaţia cu SUA rămâne un pilon al politicii externe şi de securitate a României. A subliniat nivelul excelent al cooperării româno-americane în domeniul politico-militar, evidențiind interesul pentru consolidarea prezenţei SUA în România.

La rândul său, secretarul de Stat a remarcat calitatea de Aliat responsabil şi de încredere al României, evocând contribuțiile, alături de SUA, în lupta împotriva terorismului. Totodată, a evidențiat rolul României în regiune, ca factor de stabilitate, inclusiv din prisma dezvoltării economice.

Evocând rezultatele reuniunii Task Force-ului pentru implementarea Declaraţiei Comune cu privire la Parteneriatul Strategic pentru secolul XXI între România şi SUA, desfăşurată recent la București, cei doi oficiali au accentuat importanţa dezvoltării dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic româno-american.

S-a convenit intensificarea colaborării şi dialogului bilateral, secretarul de Stat al SUA acceptând invitaţia omologului român de a efectua o vizită în România în cursul anului viitor. –  PROMPT MEDIA

 

foto:mae.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.