Acasă Externe Agenda Europeana Bruxelles: Corina Creţu: În luna mai va fi semnat Pactul de la...

Bruxelles: Corina Creţu: În luna mai va fi semnat Pactul de la Amsterdam!

DISTRIBUIȚI

corina cretu141876 – 08012016 –  În luna mai va fi semnat Pactul de la Amsterdam, o agendă urbană pentru reducerea sărăciei şi creşterea eficienţei energetice în oraşele europene.

Documentul se regăseşte în portofoliul comisarului pentru politici regionale, Corina Creţu.

Este pentru prima dată în actualul ciclu bugetar, care de-abia începe, de şapte ani, 2014-2020, când Comisia acordă direct, pentru a fi cheltuiţi, bani către marile oraşe. Este un test de încredere între Comisia Europeană şi oraşe. Avem 15 miliarde de euro care vor fi cheltuite direct de către oraşe. De asemenea ştim foarte bine că politica regională în multe state poate contribui la creşterea economică şi crearea de locuri de muncă. Fondurile structurale reprezintă peste 50 de miliarde de euro în următorii şapte ani”, a subliniat comisarul pentru politici regionale.

„Deci, capacitatea cea mai mare de investiţii a Uniunii Europene şi preşedinţia olandeză din acest punct de vedere pune un foarte mare accent pe impactul pe care aceşti bani îl au în ceea ce priveşte crearea de locuri muncă şi creşterea economică şi, bineînţeles că noi, de asemenea, la Comisie, ne orientăm mult mai mult acum pe performanţă, şi nu de a face absorbţie de dragul absorbţiei”, a spus Corina Creţu, citată de romania-actualitati.ro –  PROMPT MEDIA

foto:romania-actualitati.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.