Acasă Externe Agenda Europeana Bruxelles: Promovați femeile și veți avea performanțe mai bune

Bruxelles: Promovați femeile și veți avea performanțe mai bune

DISTRIBUIȚI

 Vasilica Viorica DANCILA142034 – 19012016  – Eurodeputatul social-democrat, Viorica Dăncilă, liderul delegației PSD din Parlamentul European și membru în Comisia pentru drepturile femeii și egalitatea de gen, a susținut în ședința Comisiei că promovarea egalității dintre femei și bărbați este unul dintre obiectivele principale ale Uniunii Europene, așa cum se reflectă în tratatele sale, precum și în Carta drepturilor fundamentale.

”Știm cu toții că aspectul sporirii participării femeilor la procesul de luare a deciziilor economice a devenit, în ultimul timp, tot mai important în context național, european și internațional, accentul fiind pus, în special, pe dimensiunea economică a diversității de gen”.

Dăncilă consideră că instituțiile UE au întreprins eforturi pentru a promova egalitatea de gen în procesul reprezentării lucrătorilor la nivelul consiliilor de administrație, însă în pofida acestor eforturi, rămân dezechilibre de gen persistente la nivelul conducerii consiliilor de administrație și întreprinderilor. Prin urmare, organele de conducere ale întreprinderilor din UE încă se confruntă cu un dezechilibru de gen persistent.

”Inițiativele de autoreglementare din câteva state membre nu s-au soldat cu schimbări la fel de notabile, iar această abordare fragmentată din punct de vedere juridic riscă să pună în pericol funcționarea pieței unice europene, deoarece diferența de norme și sancțiuni în materie de drept al societăților comerciale pentru nerespectarea legislației privind echilibrul de gen poate duce la complicatii pentru întreprinderi si poate avea un efect de descurajare asupra investitiilor transfrontaliere ale întreprinderilor”, a europarlamentarul, care consideră că acesta este motivul pentru care trebuie să se creeze un cadru la nivel european pentru astfel de norme de acțiune pozitivă. De asemenea, este de părere că, creșterea numărului de femei cu funcții de conducere poate contribui la crearea unui mediu de lucru mai productiv și mai inovator și la îmbunătătirea performantelor generale ale întreprinderilor. – PROMPT MEDIA

foto:paginaeuropena.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.