Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Beneficiarul poliţei RCA protejat, asigurătorii neserioşi eliminaţi

București: Beneficiarul poliţei RCA protejat, asigurătorii neserioşi eliminaţi

DISTRIBUIȚI

141961 – 14012016  – Deputatul POLITICIENI_ALTI_POLITICIENI_daniel_oajdea_1 propune modificarea  Legii nr. 136/1995 privind asigurările şi reasigurările în România astfel încât, firma de asigurări să-l despăgubească pe cel cu care are contract şi ulterior să recupereze banii de la asigurătorul autovehiculului vinovat de producerea accidentului sau de la Fondul de protecţie a victimelor străzii. Astfel, asiguraţii beneficiază de protecţie reală şi sunt motivaţi să încheie poliţa RCA la firme responsabile.

În prezent, persoana păgubită trebuie să se lupte cu diverse firme de asigurări pentru a putea beneficia de reparaţia autovehiculului. Multe dintre acestea întârzie procesul de despăgubire, subevaluează paguba sau apelează la service-uri care fac o reparaţie ieftină şi de proastă calitate.

Acest sistem de despăgubire nu oferă o competiţie onestă între asigurători şi a facilitat rămânerea pe piaţă a unor firme de asigurări care oferă servicii de proastă calitate şi înşeală păgubitul.

Acum, asiguratul nu este motivat să încheie RCA la o firmă care să despăgubească repede şi fără probleme în caz de accident, pentru simplul fapt că nu el va beneficia de seriozitatea firmei la care îşi face poliţa.

Modificarea legii, astfel încât firma de asigurări să-l despăgubească pe cel cu care are contract, înlătură situaţiile dificile în care, în caz de avarie, sunt responsabile autovehicule neasigurate, înmatriculate în alte ţări sau asigurate la societăţi rău platnice.

Dacă propunerea va fi adoptată asigurătorul RCA plăteşte despăgubiri terţilor pentru daunele produse de autovehiculul asigurat când acesta e vinovat (prevedere în vigoare), asigurătorul RCA plăteşte despăgubiri titularului poliţei şi apoi le recuperează de la asigurătorul vinovatului sau de la Fondul de protecţie a victimelor străzii (prevedere nouă) sau proprietarul autovehiculului asigurat beneficiază de o protecţie reală, decontând cheltuielile cu repararea autovehiculului atunci când alt autovehicul este vinovat de accident (prevedere nouă). – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.