Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Până la prânz, COD GALBEN de ploi în județele Călăraşi, Constanţa şi...

Până la prânz, COD GALBEN de ploi în județele Călăraşi, Constanţa şi Tulcea

DISTRIBUIȚI

ploi şi vânt141845 – 07012016 –  ANM anunță COD GALBEN de ploi, valabil până astăzi, la orele 12.00, fiind așteptate ploi însemnate cantitativ, sub a căror incidenţă se vor regăsi judeţele Călăraşi, Constanţa şi Tulcea.

Totodată, până la orele 16.00, hidrologii au emis atenţionare COD GALBEN pentru judeţele Buzău, Brăila, Constanţa şi Tulcea, pentru care sunt preconizate creşteri importante de niveluri pe unele râuri ca urmare a precipitaţiilor, a cedării apei din stratul de zăpadă, precum şi a influenţei evoluţiei formaţiunilor de gheaţă (gheaţă la maluri, pod de gheaţă, aglomerări de gheţuri) care pot determina creşteri artificiale de niveluri, cu posibile efecte de inundaţii locale.

În sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale şi populaţiei din zonele posibil a fi afectate, echipajele de pompieri sunt pregătite să intervină pentru limitarea şi înlăturarea potenţialelor efecte ale manifestărilor fenomenelor meteorologice.

Pentru eficientizarea misiunilor orientate spre siguranţa cetăţeanului, IGSU a dispus unităţilor din cele cinci judeţe asigurarea rezervei de personal şi activarea, la nevoie, a grupelor operative.

De asemenea, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din judeţele vizate au transmis atenţionările emise de autorităţi comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă din localităţile aflate sub incidenţa codurilor galbene, în vederea asigurării măsurilor destinate protecţiei şi siguranţei comunităţilor.

Totodată, la nevoie, echipajele serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă vor fi dislocate, imediat, în zonele de risc pentru evacuarea populaţiei, animalelor şi bunurilor aflate în pericol, precum şi pentru limitarea şi înlăturarea eventualelor efecte negative.

Evoluţia fenomenelor meteorologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. –  PROMPT

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.