Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Consumați cât mai puțină salată

București: Consumați cât mai puțină salată

DISTRIBUIȚI

salata142601 – 19022016 – Un raport al Laboratorului pentru Controlul Reziduurilor de Pesticide arată că la o treime din legumele, respectiv 46% din fructele autohtone, s-au descoperit urme de substanţe folosite de producători pentru a obţine recolte mai bogate sau pentru a-şi proteja culturile. Valorile sunt sub limita admisă. Insa in contextul scandalului privind cauzele imbolnavirii bebelusilor din Arges, aceste date sunt ingrijoratoare.

Dintre piersicile şi merele analizate anul trecut, 70%, respectiv 63%, aveau urme de substanţe folosite pentru tratarea plantelor şi conservarea fructelor în depozite. Dintre legumele analizate, cele care prezintă procentul cel mai mare de reziduuri de pesticide sunt: pătrunjel 75%, salată 73%, ciuperci 55%, morcovi 43%, gogoşari 43%. Chiar dacă nivelul de substante nocive din astfel de alimente respectă normele legale, medicii spun că, dacă sunt consumate repetat, pot provoca probleme de sănătate, informeaza romaniatv.net.

Românii, în general, încă nu au educația necesară pentru a discerne ceea ce cumpără atunci când vine vorba de alimente, de aici rezultând și profiturile foarte mari ale supermarketurilor, mai ales în week-end și în perioada marilor sărbători. PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.