Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: România nu mai poate mima reciclarea

București: România nu mai poate mima reciclarea

DISTRIBUIȚI

deseuri142389 – 09022016 –  Ieri, la sediul Guvernului României, a avut loc o întâlnire de lucru cu reprezentanții producătorilor din industria alimentară românească. Tema discuției a fost identificarea unor soluții pentru deblocarea sectorului reciclării deșeurilor provenite din ambalaje. Din partea autorităților, la întâlnire a participat Costin Borc, viceprim-ministru, ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, Vasile Dâncu, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Cristiana Pașca Palmer, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Anca Dragu, ministrul Finanțelor Publice și Achim Irimescu, ministrul Agriculturii și Dezvlotării Rurale.

Industria a fost reprezentată la întâlnire de Emil Dumitru, președintele Federației Pro Agro, Sorin Minea, președintele Federației Romalimenta, Aurel Popescu, președintele Rompan, Ștefan Nicolae, președintele Agrostar și Radu Timiș, președintele Asociației Române a Cărnii.

”Astăzi a avut loc o discuție constructivă, am ajuns toți la o concluzie, autorități și reprezentanți ai industriei, deopotrivă, că România nu mai poate mima reciclarea. Producătorii sunt preocupaţi şi recunosc faptul că există o mare problemă de sistem a deşeurilor în clipa de faţă, în România. Este o problemă care s-a acumulat de-a lungul anilor şi acum cumva vine nota de plată. Toată lumea recunoaşte că s-a ajuns la un moment zero în care lucrurile trebuie, realmente, așezate pe un alt făgaş. În sensul acesta, în 2016, agreăm cu toţii să venim la masă și să reformăm sistemul”, a declarat ministrul Cristiana Pașca Palmer. Demnitarul a precizat, totodată, că Grupul de lucru ce va fi înfiinţat la ministerul de resort ar putea avea o primă întâlnire în această săptămână. ”Ministerul Mediului lucrează deja pe anumite iniţiative legislative, pentru că trebuie corectate câteva lucruri în legislaţie, dar vom demara inclusiv de săptămâna aceasta un grup de lucru lărgit, pentru că este nevoie să avem toţi actorii la masă.”

În ceea ce privește obligațiile de plată pentru anul 2015 care, potrivit reprezentanților industriei, ar putea avea consecințe negative din punct de vedere financiar, pentru unii dintre ei, discuția va continua, săptămâna viitoare, la Ministerul Finanțelor Publice: ” Li  s-a solicitat producătorilor să vină să prezinte situaţia pe care o au, cu exemple concrete. Bineînţeles, şi noi de la Fondul de Mediu vom da detalii. Este nevoie de puțină răbdare, să se poată procesa toate informaţiile existente, depuse de producători la începutul acestui an. Legat de măsurile fiscale, așteptăm sugestiile colegilor de la Finanțe”, a adăugat ministrul Mediului. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.