Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Organizarea și funcționarea Consiliului interinstituțional în domeniul combaterii concurenței neloiale

București: Organizarea și funcționarea Consiliului interinstituțional în domeniul combaterii concurenței neloiale

DISTRIBUIȚI

sedinta guvern143106 – 17032016 – Guvernul a aprobat organizarea și funcționarea Consiliului interinstituțional în domeniul combaterii concurenței neloiale. Acesta va fi un organism consultativ, nepermanent și fără personalitate juridică și are drept scop definirea și implementarea politicilor publice în domeniul combaterii concurenței neloiale.

Consiliul interinstituțional va asigura coerența fundamentării și implementării politicilor publice din domeniile specifice de activitate cu impact relevant în menținerea unei piețe concurențiale loiale. Totodată, va asigura comunicarea interinstituțională în aceste domenii, precum și armonizarea punctelor de vedere ale instituțiilor cu atribuții în domeniu la nivel național.

Consiliul va supune dezbaterii rezultatele evaluării cadrului legal specific fiecărei autorități cu impact relevant în menținerea unei piețe concurențiale loiale și, după caz, va face propuneri pentru îmbunătățire, în concordanță cu reglementările Uniunii Europene și practicii în domeniu.

O altă atribuție vizează elaborarea raportului anual privind implementarea legislației cu impact relevant în menținerea unei piețe concurențiale loiale pentru anul precedent, care va fi înaintat Guvernului prin grija Ministerului Finanțelor Publice până la data de 30 iunie a anului următor.

Activitatea Consiliului se va desfășura în ședințe semestriale, pe baza unui program tematic anual sau ori de câte ori este necesar. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.