Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Peste 100.000 de persoane pe cale să ia calea șomajului

București: Peste 100.000 de persoane pe cale să ia calea șomajului

DISTRIBUIȚI

impozite142825 – 02032016 –  Noul sistem de impozitare a clădirilor are ca efect creşterea semnificativă a sarcinii fiscale a IMM-urilor reprezentând impozit pe clădirile unde îşi desfăşoară activitatea, precum şi a cheltuielilor birocratice (valoarea onorariului pentru raportul de evaluare întocmit de un evaluator autorizat în ultimii cinci ani anteriori anului de referinţă, care trebuie depus la organul fiscal local până la primul termen de plată din anul de referinţă).

Potrivit studiului de caz realizat la nivelul Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Galaţi, noul sistem de impozitare a clădirilor are ca efect creşterea uriaşă a impozitului (indicele de creştere a gradului de impozitare variind între 36,06% şi 1.942,43% în funcţie de zona de amplasare a imobilului). Creşterea uriaşă a impozitului pe construcţii are efecte negative semnificative, costând în diminuarea numărului de întreprinderi (cel puţin 10% din microîntreprinderi urmând a se desfiinţa ca urmare a creşterii costurilor de funcţionare) și reducerea activităţii IMM-urilor şi decapitalizarea lor (cca. 30% din microîntreprinderi urmând a-şi diminua activitatea), ceea ce va genera desfiinţarea unui număr de 100.000 de locuri de muncă, cu diminuarea veniturilor bugetare aferente acestora rezultate din impozitele şi contribuţiile de asigurări obligatorii aferente salariilor noilor angajaţi, din TVA, taxe şi impozite şi cu amplificarea cheltuielilor sociale ale statului aferente persoanelor disponibilizate.

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România solicită modificarea termenului de la care începe să se aplice noua taxă de impozitare a clădirilor, în sensul amânării acesteia până la data de 1 ianuarie 2017, întrucât nu s-a realizat testul IMM-urilor şi studiul de impact economic-social (obligatoriu potrivit legii) şi nici nu au fost efectuate consultări cu mediul de afaceri. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.