Acasă Sport București: Prea târziu

București: Prea târziu

DISTRIBUIȚI

iolanda-iolanda-balas-soter143023 – 14032016 – Președintele Klaus Iohannis a semnat sâmbătă decretul de decorare post-mortem a multiplei campioane olimpice Iolandei Balaș-Soter, care s-a stins vineri la vârsta de 80 de ani, anunță Administrația Prezidențială.

Șeful statului a conferit post-mortem Ordinul Național ”Steaua României” în grad de Mare Ofițer Iolandei Balaș-Soter ”în semn de înaltă apreciere pentru întreaga activitate pusă în slujba sportului de performanță, contribuind, pe această cale, la afirmarea pe plan internațional a școlii românești de atletism, precum și la promovarea valorilor olimpice în rândul tinerelor generații de campioni”.

Iolanda Balaș-Soter este prima campioană olimpică a atletismului românesc, singura care deține două titluri supreme la atletism. Ea a reușit 14 recorduri mondiale la săritura în înălțime, dintre care 12 consecutive, două titluri de campioană olimpică, trei europene, o medalie de argint, trei titluri mondiale universitare, nouă titluri balcanice și 19 titluri naționale. – PROMPT MEDIA

foto:ziuaconstanta.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.