Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: S-a stins academicianul Solomon Marcus

București: S-a stins academicianul Solomon Marcus

DISTRIBUIȚI

solomon_marcus143124  – 17032016 –  Matematicianul Solomon Marcus, membru al Academiei Române, a murit, joi, la vârsta de 91 de ani.

Carmen Dobre, purtătorul de cuvânt al Academiei Române, a declarat că matematicianul a murit joi dimineaţa la secţia de Hematologie de la Institutul C.C. Iliescu din Capitală.

 Solomon Marcus, născut pe 1 martie 1925, în judeţul Bacău şi a fost membru titular al Academiei Române. El s-a pronunţat în matematică, lingvistică, teoria educaţiei şi în varii inter-disciplinarităţi.

A absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universităţii Bucureşti, obţinând ulterior titlurile ştiinţifice de doctor în matematică şi doctor docent.

După absolvirea facultăţii, Solomon Marcus a fost profesor la Facultatea de Matematică din cadrul aceleaşi Universităţi.

A scris numeroase studii interdisciplinare, cărţi ce privesc utilizarea matematicii în lingvistică, în analiză teatrală, în ştiinţele naturale şi sociale, potrivit Wikipedia. A publicat peste 50 de volume, o parte din acestea fiind traduse în mai multe limbi. De asemenea, el a mai scris şi aproximativ 400 de articole în reviste ştiinţifice sau de specialitate. Opera sa a fost citată de peste 1.000 de autori. Din 1993, Solomon Marcus a devenit membru corespondent al Academiei Române, iar din 2001 era membru titular al Academiei Române. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.