Acasă Externe Italia: Italia cere reevaluarea eficienţei sistemului de alertă sanitară

Italia: Italia cere reevaluarea eficienţei sistemului de alertă sanitară

DISTRIBUIȚI

sindrom hemolitic-uremic143143  – 18032016 – Ministerul italian al Sănătăţii a cerut reevaluarea eficienţei sistemului de alertă sanitară în statele membre ale Uniunii Europene, după ce analizele au arătat că brânza de la Lactate Brădet pe care a consumat-o copilul de un an şi două luni din Florenţa internat cu sindrom hemolitic-uremic era contaminată cu bacteria E.Coli, a anunţat Asociaţia Unităţilor Sanitare din regiunea Toscana, citată de portalul Firenze Today.

“Sindromul hemolitic-uremic diagnosticat în cazul unui copil de numai 14 luni este legat de consumul de brânză care a fost contaminată cu Escherichia coli”, se arată într-un comunicat al asociaţiei din Toscana, care citează analizele reaizate de Institutul Zooprofilactic Experimental din Lazio şi Toscana (IZS) şi Institutul Superior de Sănătate (ISS) .

Cele două institute au analizat eşantioanele de brânză recoltate de autorităţile sanitare din Florenţa, dar şi probele recoltate de la micul pacient.

Anterior, autorităţile italiene au emis o alertă sanitară în provinciile Lazio, Toscana şi Campania, pentru retragerea brânzei vizate de la vânzare.

Familia copilului spune că a cumpărat brânza în data de 1 martie, dintr-un magazin cu specific românesc din Florenţa, fără însă a o consuma imediat. Tatăl copilului, care a mâncat şi el din produs, a acuzat, de asemenea, dureri abdominale. -. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.