Acasă Externe Agenda Europeana Strasbourg: Parlamentul European consolidează drepturile minorilor în procedurile penale

Strasbourg: Parlamentul European consolidează drepturile minorilor în procedurile penale

DISTRIBUIȚI

 parlamentul european142985 – 10032016 – Miercuri, deputații din Parlamentul European au susținut noi reglementări care asigură un proces echitabil pentru minorii suspectați sau puși sub acuzare pentru o infracțiune. Directiva, convenită în mod informal cu Consiliul în decembrie anul trecut, recunoaște dreptul de a beneficia de asistență juridică și dreptul de a fi însoțit de un tutore (sau oricare alt adult desemnat) pe parcursul procedurilor judiciare oricărei persoane cu vârsta sub 18 ani.

”Textul prezintă un set de drepturi și garanții în cadrul unui model comun European ce privește procese echitabile pentru minori şi urmăreşte să creeze un echilibru între nevoia de a constata responsabilitatea în cazul unei infracțiuni și nevoia de a conștientiza vulnerabilitățile și nevoile specifice minorilor” a declarat Caterina Chinnici (S&D, Italia), raportor pentru acest proiect. Noua directivă a fost aprobată cu 613 voturi pentru, 30 contra și 56 de abțineri.

Proiectul de lege urmărește să asigure capacitatea minorilor de a întelege și urmări procesul judiciar și de a nu recidiva. Textul subliniază ca prioritate principală interesului suprem al minorului. De asemenea, directiva include dreptul la o evaluare personală din partea unei persoane calificate și, în cazul privării de libertate, o examinare medicală. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.