Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Gata de intervenție

București: Gata de intervenție

DISTRIBUIȚI

ploi şi vânt143757 – 19042016 – Pentru eficientizarea misiunilor de răspuns la potenţialele efecte generate de fenomenele meteorologice periculoase în zonele aflate sub incidenţa atenţionării emise în cursul acestei zile, peste 2.000 de pompieri, cu 400 mijloace tehnice, sunt pregătiţi să asigure intervenţiile pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă posibil a fi produse de acestea.

Conform atenționării de Cod Galben emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, pentru intervalul 19-20 aprilie, în județele Argeș, Brașov, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Giurgiu, Mehedinți, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Vâlcea, Vrancea și în Capitală vor fi înregistrate ploi însemnate cantitativ, însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp, iar viteza vântului va depăşi 60…65 km/h, mai ales în Oltenia și în zonele montane.

În scopul optimizării misiunilor orientate spre siguranţa cetăţeanului, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus unităţilor aflate sub incidența  atenționării de vreme rea activarea, la nevoie, a grupelor operative şi asigurarea rezervei de personal pentru a veni în sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale şi populaţiei din zonele posibil a fi afectate.

Totodată, la nevoie, echipajele serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă vor fi dislocate, imediat, în zonele de risc pentru evacuarea populaţiei, animalelor şi bunurilor aflate în pericol, precum şi pentru limitarea şi înlăturarea eventualelor efecte negative.

La nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă se va monitoriza permanent situaţia înregistrată la nivel judeţelor avertizate, prin Centrul Operaţional Naţional. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.