Acasă Life București: ”Ursul, simbol al sălbăticiei” – inițiativă de promovare a valorii ursului...

București: ”Ursul, simbol al sălbăticiei” – inițiativă de promovare a valorii ursului brun

DISTRIBUIȚI

urs brun143682 – 14042016 – Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB), în colaborare cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, va realiza, în cadrul unui program de promovare a biodiversității din România,  albumul monografic ”Ursul, simbol al sălbăticiei”, un instrument de educare și conștientizare despre însemnătatea ursului brun, de-a lungul timpului, în țara noastră.

Primele imagini care vor sta la baza realizării albumului monografic vor fi colectate în perioada 14 – 17 aprilie 2016, în aria carpatică a județelor Vrancea și Covasna. Albumul va fi prezentat la diverse manifestări cadrul unui workshop de fotografie, la care vor participa fotografi consacrați din cadrul programelor naționale Romania Student Tour și Fotogeografica, alături de specialiști cu expertiză în domeniu.naţionale şi internaţionale privind conservarea și protecția mediului înconjurător. Totodată, vor fi organizate, în mai multe orașe din țară, dezbateri și expoziții de fotografie pe tema ”Ursul, simbol al sălbăticiei”.

Specie strict protejată pe plan național și comunitar, ursul brun reprezintă pentru România o emblemă pentru vitalitatea ecosistemelor naturale care acoperă o mare parte din zona carpatică și subcarpatică. Suprapunerea teritoriilor utilizate de urs cu zone antropizate a dus la aparitia unor situații conflictuale în urma cărora ursul a devenit, uneori, o specie mai puțin dorită în vecinătea așezărilor umane. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.