Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Voiculescu ar putea da din nou explicații la DNA

București: Voiculescu ar putea da din nou explicații la DNA

DISTRIBUIȚI

dan voiculescu143432 – 01042016 – Procurorii au început cercetarea penală în dosarul terenurilor obținute de Dan Voiculescu de la Academia Română, astfel că este posibil ca acesta să ajungă în curând la DNA pentru a da explicații în fața procurorilor.

  Deocamdată, DNA nu a anunțat oficial inculparea lui Dan Voiculescu în acest dosar, în care joi a fost pus sub acuzare Bogdan Alexandru, președinte executiv al Fundației ”Patrimoniu” din cadrul Academiei Române și fost angajat al grupului de firme GRIVCO.

            În perioada 2006 – 2010, cu ocazia administrării patrimoniului silvic și funciar al Academiei Române, între Fundația Patrimoniu și mai multe societăți comerciale au fost încheiate peste 20 de contracte și acte adiționale privind arendarea și concesiunea de terenuri, asistența juridică, consultanță, prestări servicii etc  (…) Spre exemplu, pentru perioada 2007 – 2009, la o suprafață de teren de 1.484,31 hectare și pentru perioada 2008 -2009, la suprafața de 641,51 hectare, Fundația ”Patrimoniu” nu a calculat valoarea arendei și nici nu a comunicat Arendașului (societate comercială) obligația de plată. De asemenea, fără a exista aprobarea Consiliului Director, Fundația ”Patrimoniu” a fost de acord și a acceptat plata anumitor sume, considerate drept avans arendă, sume care nu au fost recalculate și regularizate conform prevederilor din Actele adiționale și în raport cu arenda datorată. Prejudiciul total creat de Bogdan Alexandru în dauna Academiei Române este de 3.757.860 euro, susține DNA. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.