Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bulgaria: România și Bulgaria vor fi interconectate printr-o magistrală de gaze

Bulgaria: România și Bulgaria vor fi interconectate printr-o magistrală de gaze

DISTRIBUIȚI

gaze143538 – 07042016  –  România și Bulgaria vor fi interconectate printr-o magistrală de gaze, al cărei tronson pe sub Dunăre va fi construit de o firmă austriacă, informează RADOR.

Conducerile operatorilor de gaze din Bulgaria și România, Bulgartransgas și Transgaz România, au semnat cu compania austriacă Habau PPS Pipeline Systems SRL acordul pentru construirea tronsonului subacvatic pe sub fluviul Dunărea al interconectorului de gaze dintre cele două ţări.

Valoarea construcţiei este de 8,9 milioane de euro. Termenul reglementat pentru executarea contractului este de 119 zile. Ministrul bulgar al Energiei, Temenujka Petkova, a subliniat că au mai rămas de construit doi kilometri până când Bulgaria îşi va atinge scopul de a avea primul interconector din istoria sa. Temenujka Petkova a calificat construirea ultimilor kilometri ca fiind cel mai dificil proiect.

Ministrul Energiei a menţionat că după construirea interconectorului dintre Bulgaria și România va fi deschisă o nouă pagină în domeniul energetic bulgar privind sectorul gazelor naturale. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.