Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Deputatul Cornelia Negruţ avertizează: „DSP-urile intră în colaps!”

Deputatul Cornelia Negruţ avertizează: „DSP-urile intră în colaps!”

DISTRIBUIȚI

 cornelia-negrut143477 – 05042016 –  Deputatul ALDE Maramureş, Cornelia Negruţ, susţine că Direcţiile de Sănătate Publică Judeţene din ţară se află într-un iminent colaps, din cauza lipsei medicilor, se arată într-o interpelare parlamentară trimisă ministrului Sănătăţii, Patriciu-Andrei Achimaş-Cadariu.

Vă supun atenţiei problemele reclamate de oamenii din sistem referitoare la gravele deficienţe existente în prezent la nivelul Direcţiilor de Sănătate Publică Judeţene. Acestea se confruntă cu o acută lipsă de personal medical calificat, iar raportul dintre specialităţile medicale şi celelalte specialităţi (juridic, contabil, statistic, etc.) este cu mult depăşit de cele din urmă. În mod paradoxal, sunt cazuri în care anumite direcţii de sănătate publică judeţene nu mai au realmente medici de specialitate, iar în alte situaţii să nu mai existe pur şi simplu personal medical în cadrul Inspecţiei Sanitare de Stat”, a argumentat parlamentarul maramureşean.

            „Faptul că o mare parte din actuala generaţie de specialişti din cadrul DSP-urilor judeţene se pensionează, şi, pe de altă parte, nu sunt doritori şi atractivitate prin care să se înlocuiască specialităţile rămase descoperite, mai ales pe partea de Epidemiologie şi de Igienă, este considerat de oamenii din sistem ca fiind un risc major pentru evoluţia şi buna desfăşurare a politicilor de sănătate publică în teritoriu. Dispariţia DSP-urilor ar avea consecinţe extrem de periculoase pentru sănătatea publică, în general, şi pentru cea a fiecărui român, în particular”, a avertizat Cornelia Negruţ, în finalul interpelării.

Parlamentarul cere ministrului să prezinte situația deficitului de medici specialişti din cadrul DSP-urilor judeţene şi a Inspecţiei Sanitare de Stat, măsurile pe care le are în vedere pentru a preîntâmpina acest decalaj profesional la nivelul DSP-urilor, precum și strategia avută în vedere pentru rezolvarea blocajului astfel încât politicile de sănătate publică să nu aibă de suferit. –  PROMPT MEDIA

foto:facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.