Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Delia Popescu, șef peste Comunicații – 145659 – 10082016

București: Delia Popescu, șef peste Comunicații – 145659 – 10082016

DISTRIBUIȚI

–  Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea Deliei Popescu în funcția de ministru al Comunicațiilor, după ce acest portofoliu a fost deținut interimar de Dragoș Tudorache, șeful Cancelariei premierului.

Fostul ministru al Comunicațiilor, Marius Bostan, a fost schimbat la începutul lunii iulie după ce a făcut o serie de declarații (care au deranjat pe unii) despre învățământul gratuit, pe care l-a catalogat drept ”o reminiscență a comunismului”.

delia-popescuDelia Popescu activează în domeniul e-guvernării din anul  2003 ocupându-se de dezvoltarea și implementarea sistemelor informatice destinate furnizării serviciilor publice electronice atât pentru cetăteni cât și pentru mediul de afaceri, (Sistemul Electronic de Achiziții Publice-SEAP, Sistemul Informatic de Atribuire Electronică în transporturi-SIAE, Punctul de Contact Unic electronic – PCUe, Sistemul Național Electronic de Plată online taxe și impozite – SNEP).

Principala sa preocupare a fost susținerea de parteneriate strategice destinate unei implementări coerente de servicii de eGuvernare, având ca principal obiectiv îmbunătățirea performanței administrației publice prin oferirea de servicii electronice de calitate.

Din 2014 este președinte al Agenției pentru Agenda Digitală a României, instituție publică finanțată din venituri proprii și aflată în coordonarea Prim-Ministrului.

În perioada 2009-2014 a fost vicepreședinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională, instituție publică în subordinea Ministerului pentru Societatea Informațională.

În perioada 2008-2009 a fost director al departamentului documentare tehnică în cadrul Agenției pentru Serviciile Societății Informaționale, instituție publică în subordinea Ministerului pentru Societatea Informațională.

Din 2007 până în 2008 a fost șef Serviciu Atribuire Electronică în Transporturi în cadrul Agenției pentru Serviciile Societății Informaționale.

Din 2013 este membru în Consiliul INIS-Infrastructura Națională pentru Informații Spațiale privind datele spațiale. S-a născut la București, la 22 noiembrie 1978 și este necăsătorită. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.