Acasă Anchete București: Noi audieri în dosarul numirii lui Liviu Mihaiu ca guvernator al...

București: Noi audieri în dosarul numirii lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei Dunării

DISTRIBUIȚI

  – 145721– 17082016 – Bogdan Olteanu, fostul viceguvernator al BNR, a fost scos în această dimineața din arestul central al Poliției Capitalei și dus la sediul DNA pentru noi audieri în dosarul mitei un milion de euro și sprijin electoral pe care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a plătit-o pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

delta_dunariiÎn acest dosar, Olteanu este acuzat de trafic de influență, dar neagă acuzațiile procurorilor, susținându-și nevinovăția.

Din 12 august, Olteanu a fost arestat preventiv pentru 16 zile, în urma deciziei ICCJ.

Procurorii au arătat, în referatul prin care au cerut instanţei supreme arestarea preventivă, că în 31 iulie 2008, Bogdan Olteanu, atunci preşedinte al Camerei Deputaţilor, a mers în Delta Dunării, însoţit de o altă persoană, care a intermediat discuţia cu omul de afaceri. ”Transportul celor doi în Deltă s-a realizat cu un elicopter”, potrivit documentului citat.

În schimbul folosirii influenţei sale pentru numirea în postul de guvernator al rezervaţiei Delta Dunării, Olteanu a cerut un milion de euro pe care urma să-i primească în numerar, susţin procurorii. Persoana care a fost numită ca guvernator a fost chemată la Guvern pe 2 septembrie 2009, cu două săptămâni înaintea adoptării hotărârii de desemnată pentru acel post, mai arată anchetatorii.

Transferul banilor ceruţi de Bogdan Olteanu ar fi fost făcut dintr-un cont bancar deschis în Cipru într-unul din Bulgaria, deschis de o firmă înregistrată în Delaware, Statele Unite. Din contul din Bulgaria, banii au fost retraşi în numerar în trei tranşe, în 28-30 octombrie 2008, au mai stabilit procurorii.

Un alt folos necuvenit primit de Olteanu ar fi constat în servicii de consultanţă în campania electorală din 2008 pentru alegerile parlamentare. Concret, o anumită firmă i-ar fi pus la dispoziţie lucrări de analiză politică şi sondaje de opinie.

DNA a anunţat că se fac acte de urmărire penală în această cauză şi faţă de alte persoane. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.