Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Noi spatii de spectacole in Bucuresti

București: Noi spatii de spectacole in Bucuresti

DISTRIBUIȚI

– 145697 – 12082016 – La propunerea primarului general, Gabriela Firea, consilierii generali au aprobat in sedinta de ieri un proiect de hotarare privind realizarea obiectivului de investitii ”Teatru temporar”. Proiectul prevede constructia unui teatru cu un numar de 400 – 450 de locuri de spectacol, dorind astfel sa se rezolve o problema majora, si anume lipsa spatiilor moderne pentru spectacole, mai ales in conditiile in care, din cauza unor lucrari de modernizare si consolidare, multe teatre bucurestene nu isi pot utiliza salile de spectacol.

fireaÎn acest moment, in Bucuresti majoritatea teatrelor necesita consolidari, reparatii sau modernizari. Unele dintre ele sunt un pericol public. Trupele de actori nu au dorit sa isi inceteze activitatea, in mod firesc, pentru ca ar fi pierdut publicul. In Bucuresti nu exista o alta sala in care teatrele sa se poata reloca. Atunci am venit cu aceasta propunere, sa construim un obiectiv cultural in care sa activeze pe rand toate teatrele din Capitala pe timpul consolidarilor. Ulterior aceasta constructie culturala va ramane la dispozitia bucurestenilor pentru alte activitati, tot din domeniul cultural. Este nevoie urgenta sa relocam teatrele din Capitala. Prin urmare, felul in care va arata teatrul, amplasamentul, designul si arhitectura sunt lucruri care se vor stabili ulterior, prin licitatie, caiet de sarcini si tot ceea ce prevede legea”, a precizat Firea.

Prin acest proiect se doreste realizarea unui pavilion de arhitectura inovativa, o constructie usoara, numita teatru temporar, care sa fie amplasat intr-o zona centrala cu acces facil auto si prin mijlocele de transport in comun. Constructia va fi realizata pe structura metalica si va indeplini performantele specifice desfasurarii spectacolelor, precum si normele de securitate seismica si cele referitoare la incendiu si la impactul asupra mediului. –  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.