Acasă Sud-Est Constanta Constanța: Nu i-a mers șmecheria cu viza

Constanța: Nu i-a mers șmecheria cu viza

DISTRIBUIȚI

– 145691 – 12082016 – Joi, 11 august a.c., ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) Constanţa au prins în flagrant-delict o persoană în timp ce primea suma de 1.200 de lei pentru a interveni pe lângă funcţionari ai M.A.I. și M.A.E. în vederea obţinerii unei prelungiri a vizei de şedere pentru doi cetăţeni libanezi, soţ şi soţie.

vizeLa 5 august curent, cei doi cetăţeni libanezi au depus un denunţ la S.J.A. Constanţa împotriva unui individ, o persoană fără calitate specială, care le-a promis că, în schimbul sumei de 5.000 de euro, îşi va trafica influenţa pe lângă funcţionari ai I.G.I. în vederea obţinerii unor vize de şedere în România, valabile cinci ani. La începutul anului 2016, cei doi cetăţeni libanezi au dat 2.500 euro, urmând ca restul sumei să fie remisă după obţinerea celor două vize de şedere. Întrucât vizele acestora urmau să expire în luna septembrie 2016, în cursul zilei de 10 august, individul l-a sunat pe cetăţeanul libanez spunându-i să aibă pregătită diferenţa de bani, întrucât va veni la Constanţa pentru a o ridica şi a finaliza demersurile pentru obţinerea vizelor.

Ofițerii D.G.A., sub coordonarea procurorului de caz au organizat acțiunea de prindere în flagrant-delict, ocazie cu care individul a fost surprins în timp ce pretindea şi primea suma de 1200 de lei din diferenţa de 8.900 lei pregătită (echivalentul a 2.000 euro), sub motivul că va putea obţine vize valabile doar un an de zile. Asupra celui în cauză s-a dispus măsura controlului judiciar. –  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.