Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Alte promisiuni pentru bucureșteni

București: Alte promisiuni pentru bucureșteni

DISTRIBUIȚI

firea 146191 – 10092016 – Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, s-a intalnit, in cadrul unei vizite oficiale la Bruxelles, cu Corina Cretu, comisar european pentru politici regionale, la sediul Comisiei Europene. La intrevedere au participat si Speranta Cliseru, director de Cabinet al primarului general, fost director în cadrul Primăriei Voluntari și fost prefect de Ilfov, presedintele CA al RADET Sorin Chirita si reprezentanti ai Comisiei Europene si ai serviciilor DG REGIO.

Firea i-a prezentat lui Crețu prioritatile pe care le are in privinta proiectelor de investitii: ”Mi-as dori foarte mult ca aceasta intalnire sa fie inceputul unei povesti de succes in domeniul atragerii banilor europeni, nu dorim ca Bucurestiul sa mai ramana in urma din acest punct de vedere. Reteaua de termoficare a Capitalei a fost gandita, in anii comunismului, pentru industrie, acum trebuie adaptata pentru nevoile populatiei. Bucurestenii platesc in plus din cauza pierderilor in retea. De aceea, in urma discutiilor cu specialistii din echipa mea, am decis ca RADET sa inlocuiasca in cadrul proiectului ‘Modernizarea retelei de termoficare’, 500 de km de conducta primara  pentru care avem alocate fonduri de 176 de milioane de euro. Am realizat calendarul aplicatiei, avem tema de proiectare, acum se lucreaza la Studiul de fezabilitate, in paralel cu Master Planul de termoficare, care va fi finalizat in octombrie. In perspectiva, avem nevoie de finantare pentru inca 500 de km de conducta primara, necesari retelei de termoficare a Capitalei! Lucrarile se vor executa in etape, prin metode cat mai putin invazive in infrastructura, pentru a nu bloca intreg orasul”.

Corina Cretu a felicitat primarul general si echipa Primariei Capitalei pentru acest proiect de modernizare a retelei de termoficare si a asigurat-o pe Gabriela Firea de intregul sau sprijin.

In privinta sursei de finantare pentru restul de 500 de km de conducta primara care trebuie sa fie inlocuiti, ulterior primilor 500 de km de conducta, Cretu a sustinut ca modernizarea sistemului de termoficare este o prioritate, si a indicat ca acest proiect sa fie prezentat specialistilor de la BEI sau Banca Mondiala pentru gasirea sumelor necesare acestui proiect vital pentru Bucuresti.

Corina Cretu a incurajat o coordonare eficienta intre autoritatile centrale din Romania si si-a declarat intreaga sustinere pentru Primarul General al Capitalei, oferind intregul sau sprijin dar si al echipei de specialisti europeni si al echipei DG REGIO, atat pentru proiectele aflate in desfasurare cat si pentru ideile noi.​

În ultima perioada, din cauza vechimii in exploatare si a procesului de coroziune la care sunt supuse conductele din reteaua circuitului primar, s-au produs avarii repetate ale retelelor de termoficare ce au condus la intreruperi in alimentarea cu caldura si apa calda a consumatorulor si la reducerea parametrilor de functionare a sistemului, cu efecte directe asupra utilizatorilor serviciului. In aceste conditii, au aparut diverse zone in care parametrii (presiune si temperatura) necesari pentru asigurarea serviciului nu au fost la nivelul corespunzator. Aceste zone sunt localizate in special in partea de est si nord-est a municipiului, urmand ca Master Planul de termoficare sa precizeze cu exactitate aceste zone. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.