Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Firea, acuzată

București: Firea, acuzată

DISTRIBUIȚI
ActiveWatch

 146390 – 20092016 – ActiveWatch și Centrul de Resurse pentru participare publică au transmis primarului general al Capitalei solicitarea de scoatere de pe ordinea de zi a proiectelor de hotarare de Consiliu General care nu au respectat prevederile Legii 52/ 2003 și nu au fost supuse dezbaterii publice (niciunul dintre proiectele de acte normative de pe ordinea de zi pentru ședința de miercuri nu a fost supus dezbaterii publice).

De la începutul mandatului, doar trei proiecte de Hotărâre de Consiliu au fost afișate pe pagina dedicată dezbaterilor publice, așa cum prevede legea transparenței decizionale. ”Consideram ca aceasta practica aduce prejudicii cetatenilor si incalca angajamentele primarului cu privire la implicarea cetățenilor în deciziile publice”.

”De la inceputul mandatului dumneavoastra din 23 iunie 2016 si pana acum au fost supuse dezbaterii publice doar trei proiecte de hotarare de Consiliu General, dintre care doua PUZ-uri. Afisarea proiectelor de hotarare cu 30 de zile inainte de supunerea spre avizare de

catre autoritatile publice mai mult decat a fi obligatorii prin lege sunt oportune prin aportul tuturor partilor direct afectate de aceste decizii. Avand in vedere faptul ca ati mentionat in mai multe ocazii modul defectuos in care a fost guvernat orasul, mentionam ca parte din aceasta problema a fost si lipsa de transparenta si implicare a cetatenilor in deciziile publice. In aceste conditii, suntem convinsi ca veti schimba aceasta abordare a procesului de luare a deciziilor prin respectarea legii si promovarea participarii publice”, se arata in scrisoarea trimisa primarului general. Consideram ca aceasta practica aduce prejudicii cetatenilor si incalca angajamentele primarului cu privire la implicarea cetatenilor in deciziile publice”, se arata intr-un comunicat al celor doua asociatii.

Chiar in ziua in care a depus juramantul (23 iunie 2016), Gabriela Firea a facut urmatoarea declaratie: ”Pentru mine, consultarea publica nu este o sintagma. Pentru mine, consultarea publica este un mod de viata, un mod de a fi”. Proiectele sunt afisate pe site-ul Primariei doar cu 5 zile inainte de sedinta de Consiliu General, cand se afiseaza ordinea de zi. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.