Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Franța: Florin Iordache, la Conferința Europeană a Președinților de Parlamente

Franța: Florin Iordache, la Conferința Europeană a Președinților de Parlamente

DISTRIBUIȚI

florin-iordache 146293 – 15092016 -.Președintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, va participa, în perioada 15 – 16 septembrie, la Strasbourg, la Conferința Europeană a Președinților de Parlamente din statele membre ale Consiliului Europei, organizată de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE).

Temele propuse spre dezbatere sunt: migrația și criza refugiaților în Europa – rolul și responsabilitatea parlamentelor; parlamentele naționale și Consiliul Europei: promovând împreună democrația, drepturile omului și statul de drept; mobilizarea parlamentelor împotriva urii, pentru societăți incluzive și non-rasiste.

Conferința de la Strasbourg, organizată o dată la doi ani, reprezintă un forum important pentru dezbateri între liderii parlamentelor naționale cu privire la subiecte legate de provocările în continuă evoluție ale democrației din societățile europene.

La Conferință participă de drept președinții parlamentelor statelor membre ale Consiliului Europei, precum și președinții APCE și Parlamentului European, iar în calitate de observatori sunt invitate statele partenere pentru statutul de democrație la APCE.

Din delegația parlamentară condusă de președintele Camerei Deputaților mai fac parte deputații Ionuț Stroe (Grup PNL), șeful Delegației Parlamentului României la APCE, și Florin Pâslaru (lider Grup PSD), membru al Delegației. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.