Acasă Politic UK: Ministrul Motoc la Reuniunea ONU privind participarea la operaţiile de menţinere...

UK: Ministrul Motoc la Reuniunea ONU privind participarea la operaţiile de menţinere a păcii

DISTRIBUIȚI

Mihnea Motoc146130 – 08092016 –  Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, participă joi, 8 septembrie, la Londra, la Reuniunea miniștrilor Apărării din Organizația Națiunilor Unite, dedicată operaţiilor de menţinere a păcii, la invitaţia secretarului britanic al Apărării, Michael Fallon, care găzduieşte evenimentul în comun cu reprezentanții organizației internaționale şi cu cei din ţările care au co-organizat Summit-ul din septembrie 2015, de la New York.

În cadrul reuniunii se vor aborda teme de actualitate de pe agenda ONU de menţinere a păcii, precum stadiul implementării angajamentelor asumate de statele participante la Summit-ul pentru menținerea păcii din 28 septembrie 2015, implementarea rezoluţiilor ONU pe tema ”Femeile, pacea şi securitatea”, măsurile necesare pentru eficientizarea operaţiilor şi misiunilor ONU, înainte şi după dislocare, situaţia curentă privind măsurile de reducere a problemelor legate de exploatarea şi abuzurile sexuale în operaţii şi misiuni, dislocarea rapidă a capabilităţilor de menţinere a păcii.

La acest eveniment sunt invitaţi miniştrii Apărării din statele membre care au anunţat pe timpul Summit-ului din septembrie 2015 contribuţii suplimentare la efortul ONU de menţinere a păcii, precum şi ai statelor care au anunţat contribuţii suplimentare semnificative ulterior. La Summit, România a anunţat o contribuţie la nivel de observatori, capabilităţi de transport aerian şi de sprijin de luptă. Dintre statele aliate, au confirmat participarea miniştrii apărării din Belgia, Canada, Cehia, Croaţia, Franţa, Grecia, Irlanda, Norvegia, Olanda, Portugalia, Spania, Statele Unite ale Americii și Turcia. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.