Acasă Externe Agenda Europeana Bruxelles: România susține crearea unui Sistem European de Informaţii şi de Autorizare...

Bruxelles: România susține crearea unui Sistem European de Informaţii şi de Autorizare a Călătoriei

DISTRIBUIȚI

dragos-tudorache-jai147595 – 21112016­ –  Vineri, 18 noiembrie 2016, ministrul Afacerilor Interne, Ioan-Dragoș Tudorache, a participat la reuniunea Consiliului Justiție și Afaceri Interne care a avut loc la Bruxelles.Pe agenda Consiliului s-au aflat propunerea de Regulament al Parlamentului European și al Consiliului de Instituire a unui Sistem European de Informații și de Autorizare privind Călătoriile (ETIAS), Directiva UE privind Registrul Național cu Numele Pasagerilor (PNR), consolidarea schimbului de informații pentru combaterea terorismului și a infracțiunilor transfrontaliere, cu accent pe infracționalitatea cibernetică.

Cu ocazia reuniunii, ministrul român a exprimat susținerea față de inițiativa creării unui Sistem European de Informaţii şi de Autorizare a Călătoriei și a subliniat aprecierea pentru demersul întreprins de președinția slovacă la nivelul Consiliului, Comisiei şi al agenţiilor UE relevante în scopul impulsionării realizării unui management al informațiilor rapid, eficient și calitativ. De asemenea, a reiterat importanța intensificării eforturilor serviciilor de securitate și informații pentru prevenirea și combaterea terorismului.

Totodată, în cadrul discuțiilor cu ceilalți miniștri, oficialul român a insistat asupra necesității implementării în cel mai scurt timp a Directivei UE – PNR și a exprimat disponibilitatea de a împărtăşi din experienţa României, respectiv de a oferi sprijin tehnic în ceea ce priveşte înfiinţarea şi operaţionalizarea Unităţii de Informaţii despre Pasageri.

În marja reuniunii JAI, ministrul Dragoș Tudorache a avut o serie de întâlniri cu omologi din statele membre, precum și cu oficiali ai Comisiei Europene, ocazie cu care au fost abordate teme de actualitate de pe agenda europeană.

 În ziua precedentă Consiliului, miniștrii de Interne au participat la întâlniri de lucru, având ca subiecte de discuție ”Nevoia de informații în combaterea terorismului” și, respectiv, ”Conceptul de solidaritate efectivă – un pas înainte în revizuirea Dublin”. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.