Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Evenimente publice doar cu respectarea legii, promite Gabriela Firea

București: Evenimente publice doar cu respectarea legii, promite Gabriela Firea

DISTRIBUIȚI

fireaMajoritatea bucureștenilor speră să fie așa147500 – 15112016 – Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a convocat sedinta extraordinara a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, marti, 15 noiembrie 2016, la ora 11.00.

 Unul dintre proiectele care vor fi supuse aprobarii Consilului General al Municipiului Bucuresti este cel referitor la iniţierea şi pregătirea implementarii programului ”Parteneriat între generaţii în municipiul Bucureşti”. Prin acest proiect, se doreste initierea si pregatirea unui program care are ca scop sprijinirea studentilor, a persoanelor varstnice singure si a copiilor ce provin din familii defavorizate din Capitala.

Astfel, se imputerniceste primarul general sa numeasca o comisie formata de 5-7 membri pentru elaborarea unei metodologii de implementare a proiectului.

Tot in sedinta de marți se va dezbate un proiect care vizeaza suplimentarea in bugetul propriu al Municipiului Bucuresti pe anul 2016 a creditelor bugetare si de angajament pentru obiectivul Consolidare, restaurare si conservare Arcul de Triumf. In cadrul acestui proiect se suplimenteaza cu 1.700 mii lei bugetul pentru finalizarea lucrarilor la Arcul de Triumf.  Aceste fonduri sunt necesare  pentru acoperirea taxei de 0,7% din valoarea lucrarilor executate, taxa  solicitata de I.S.C. (Inspectoratul de Stat in Constructii) pentru efectuarea receptiei, restul fiind necesare pentru lucrari suplimentare dispuse de proiectantul general, prin dispozitia de santier, pentru sistematizarea si amenajarea inelului de protectie a  arcului si finalizarea consolidarii. De asemenea, sumele sunt necesare pentru acoperirea certificarii europene si a testelor dispozitivelor antiseismice.

 Din valoarea fondurilor alocate anul acesta pentru acest obiectiv de investitii (9 mil lei), au fost rambursate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice aproximativ 4 mil lei.

Alt proiect propus se refera la modificarea si completarea Hotararii C.G.M.B. nr. 118/2004 privind exercitarea activitatii de comercializare pe principalele retele stradale. Astfel, conform noului proiect, institutiile sau serviciile publice de interes local aflate in subordinea Consiliului General, dar si alti organizatori de evenimente pot organiza exclusiv sau in colaborare spectacole, concerte, targuri, manifestari sportive si alte evenimente publice tematice, cu avizul de specialitate al Directiei Cultura, Sport, Turism din cadrul aparatului de specialitate al primarului general si avizate in conditiile Legii nr. 60/1991. Cu ocazia desfasurarii evenimentelor publice, se pot desfasura activitati comerciale conexe, cu respectarea prevederilor legale in vigoare, in perimetrul autorizat pentru desfasurarea evenimentului. Nerespectarea acestor prevederi, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 3.000 lei pentru peroane fizice si de la 3.000 lei la 5.000 lei pentru persoane juridice sau cu avertisment.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.