Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Premierul Cioloș: Este datoria noastră să-i ajutăm pe tineri să conștientizeze...

București: Premierul Cioloș: Este datoria noastră să-i ajutăm pe tineri să conștientizeze riscurile fumatului

DISTRIBUIȚI

ciolos-2035-prima-generatie-fara-tutun147395 – 09112016  Premierul Dacian Cioloș și ministrul Sănătății Vlad Voiculescu s-au întâlnit ieri cu reprezentanții Inițiativei “2035 – Prima Generație fără tutun”, constituită din reprezentanți ai societății civile, medicale și academice. Accentul a fost pus asupra aspectelor privind prevenția și protecția tinerilor față de fumatul pasiv, descurajarea experimentării fumatului și încurajarea abandonării acestei practici.

Premierul Cioloș a apreciat demersul inițiativei și rolul pe care îl poate avea în prevenția și educația pentru sănătate, ca parte a politicilor de sănătate.

“Este datoria noastră să îi ajutăm pe tineri să conștientizeze riscurile pe care le presupune fumatul, ca, de altfel, orice obicei nesănătos, pentru a-și alege stilul de viață în cunoștință de cauză. Este nevoie ca noua generație să fie educată în spiritul cunoașterii și conștientizării efectelor pe care le presupune o opțiune sau alta“, consideră premierul Dacian Cioloș.

Inițiativa a fost lansată în septembrie 2016 și își propune, ca obiectiv principal, reducerea consumului de tutun la 5% din populația adultă. Strategia acestei Inițiative este bazată pe angajamente internaționale ale României pentru reducerea consumului de tutun, direcții clare de acțiune la nivel legislative. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.