Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Guvernul a publicat proiectele IT de îmbunătățire a guvernării și profilul celor...

Guvernul a publicat proiectele IT de îmbunătățire a guvernării și profilul celor care lcurează la ele

DISTRIBUIȚI

govithub147624 – 22112016­ –  Guvernul a dat publicității proiectele IT la care lucrează bursierii și voluntarii selectați pentru a sprijini activitatea guvernamentală în cadrul programului GovITHub, precum și profilul acestora.

Potrivit Guvernului, cele 10 proiecte sunt dezvoltate în prezent în regim intensiv, bursierii și voluntarii lucrând alături de reprezentanți ai instituțiilor publice unde vor fi implementate soluțiile IT. Pe lângă acestea, alte 20 de proiecte sunt în fază de dezvoltare.

Este vorba despre dezvoltarea unor softuri prin care orice cetățean poate avea acces în mod direct la informații din domeniul sănătății, gestionarea fondurilor europene, date privind întreprinderile sociale,  stadiul rezolvării unei petiții transmisă autorităților, cazierul unui autoturism, date deținute de stat la nivelul UAT-urilor, actele normative în consultare publică etc.

Fiecare bursier al programului GovITHub are experiență de peste 10 ani în domeniu, în companii de talie mondială, în companii start-up, incubatoare și acceleratoare de afaceri sociale, pe care le-au fondat și dezvoltat în organizații de succes. Aceștia au competențe în consultanță și dezvoltare de software pentru firme din telecomunicații, petrol, bănci, retail, agenții de publicitate – cu experiență de muncă în SUA, Franța, Irlanda, Marea Britanie, Italia, Elveția, Olanda și România. Cunoștințele lor îmbină managementul de proiect cu abilități tehnice, în zonele de arhitectură de sistem și dezvoltare software, securitatea informației, inteligență artificială și machine learning, UX/UI (user experience și user interface), vizualizare de date și data mining și au co-fondat incubare și acceleratoare de afaceri sociale.

Toate proiectele GovITHub sunt dezvoltate în regim Open Source, ceea ce înseamnă că oricine le va putea vedea și îmbunătăți.

”Astfel, asigurăm transparență totală asupra activității GovITHub și permitem orice îmbunătățiri sau modificări publice ulterioare ale acestor soluții, în regim deschis – sistem care elimină practica achizițiilor publice netransparente și, în același timp, dispare riscul ca statul să fie captiv al anumitor tehnologii”, precizează Guvernul, care a dat publicității și link-urile unde pot fi urmărite respectivele proiecte (Slack: https://govithub.slack.com/, GitHub: https://github.com/gov-ithub, Facebook: https://www.facebook.com/govithub, Linkedin: https://www.linkedin.com/groups/12016458 și Twiter: https://twitter.com/GovITHub_Ro).

Doar în proiectele enumerate, au fost cumulate peste 1200 ore de muncă din partea a 11 bursieri și peste 30 de voluntari. Comunitatea GovITHub este formată din cei 20 de bursieri, peste 300 de voluntari și peste 1000 de susținători.

Comunicatul Guvernului vine după ce în timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din acest an PSD a lansat acuzația că bursierii și voluntarii care lucrează pentru Guvern pregătesc softuri de fraudare a alegerilor.

Premierul Dacian Cioloș a răspuns acestor acuzații și printr-un mesaj postat pe contul său de socializare, atrăgând atenția că se încearcă înfricoșarea alegătorilor: ”Domnule Dragnea,

Constat ca aveți tendința să sădiți teama și îndoiala în sufletul oamenilor, ca să vă cățărați apoi pe fricile lor în bătălia electorală. Mă abțin să interpretez declarațiile dumneavoastră despre “dreptate până la capăt”. Vă asigur însă că acest guvern sprijină Justiția să-și facă treaba, tocmai pentru ca tentativele de intimidare să nu-și mai aibă locul într-o campanie electorală. Eu cred ca a venit vremea ca, în loc de teamă și ură, liderii acestei țări să sădească încredere și optimism că se poate și altfel: fără minciună, fără populism, fără corupție. Îndrăzniți să credeți și dumneavoastră, domnule Dragnea”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook-  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.