Acasă Nord-Vest Bihor Bihor: Zece migranţi din Irak, care au solicitat azil, au încercat să...

Bihor: Zece migranţi din Irak, care au solicitat azil, au încercat să fugă din țară

DISTRIBUIȚI

 politia-frontiera148610 – 250112017 –   Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea lui Mihai au depistat zece cetăţeni din Irak, șapte adulţi şi trei copii, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară.

În data de 23 ianuarie 2016, în jurul orelor 20.00, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea lui Mihai, judeţul Bihor, au identificat, pe raza localităţii de frontieră Valea lui Mihai, la aproximativ 100 metri de linia de frontieră, 10 persoane (trei copii şi șapte adulţi) de origine afro-asiatică, care nu-şi justificau prezenţa în zonă.

Având suspiciuni cu privire la prezenţa acestora în zona de frontieră, cei în cauză au fost conduşi la sediul sectorului pentru continuarea verificărilor. Cu aceasta ocazie, s-a stabilit că persoanele sunt cetăţeni irakieni, solicitanţi de azil în Romania, şapte dintre ei fiind adulţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 42 de ani şi trei minori, cel mai tânăr având doi ani.

La cercetări, s-a stabilit că persoanele în cauză intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen. –   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.