Acasă Cultura/Media Otopeni: Surpriză muzicală cu ocazia Zilei Naționale a Culturii pe Aeroportul Internațional...

Otopeni: Surpriză muzicală cu ocazia Zilei Naționale a Culturii pe Aeroportul Internațional Henri Coandă

DISTRIBUIȚI

Otopeni ziua culturii148462 – 170112017 – Ziua Culturii Naționale a fost sărbătorită pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, în data de 15 ianuarie 2017 de Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului Românilor de Pretutindeni. În așteptarea zborului, sute de pasageri au ascultat cântece patriotice, balade și muzică populară românească.

”Mulțumim conducerii Aeroportului Otopeni pentru buna colaborare în realizarea acestui eveniment. Am dorim să îl facem aici, pentru că noi, românii, atunci când plecăm în afara granițelor țării ducem cu noi nu numai bagajele, ci și dorul și dragostea pentru țară și pentru cei dragi. De aceea, inima nostră de român bate cu aceeași intensitate oriunde s-ar afla în colțurile lumii. Sufletul românesc nu are granițe”, a afirmat Nicolae Brînzea, director general adjunct al IEH.

Cu toții au fost încântați de spectacol: români și străini deopotrivă. Evenimentul a debutat cu Imnul de Stat al României interpretat de Corala Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului.

”Am emoții foarte mari. Este pentru prima dată când văd un așa spectacol pe un aeroport. Nu m-am așteptat la așa ceva” a spus unul dintre spectatori.

Muzica lui Dinu Iancu Sălăjanu i-a îndemnat la joc pe cei prezenți. Evenimentul a cuprins și un moment de poezie eminesciană susținut de actrița Alexandra Velniciuc.

”Pe aripile culturii naționale”, proiectul dedicat de Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni Zilei Culturii Naționale, face parte din programul ”Caravana identității românești”, care cuprinde o serie de acțiuni culturale destinate promovării culturii române și consolidării identității naționale românești. PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.