Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Despre noul regulament de publicitate al Capitalei

București: Despre noul regulament de publicitate al Capitalei

DISTRIBUIȚI

149167 – 21022017 –  Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a participat la prima intalnire de lucru organizata de Municipalitate avand ca subiect noul regulament de publicitate al Capitalei.

La sedinta care a avut loc la sediul Primariei Municipiului Bucuresti au participat, viceprimarul Capitalei, Tomnita Florescu, reprezentanti ai Directiei de Politie Locala si Control, precum si operatorii de publicitate outdoor din Bucuresti.

Firea: ”În acest moment lucrăm intens la trei proiecte extrem de importante: Planul Urbanistic General – pe care sperăm să-l finalizăm în cel mai scurt timp, este un proiect pe care l-am găsit blocat și, după mai multe întâlniri succesive, am determinat o accelerare a ritmului de lucru. Ne dorim ca acest proiect, strategic pentru Capitală, să fie finalizat și aprobat de Consiliul General cât mai curând, pentru că va genera o schimbare vizibilă în bine a aspectului Capitalei. Un alt document extrem de important este Legea Capitalei, care include conceptul de zonă metropolitană. Trebuie să ținem cont de realitățile dezvoltării urbane și să adaptăm infrastructura la acestea. O altă provocare o reprezintă punerea în aplicare a Legii Calității în Arhitectură, cunoscută și ca Legea Fațadelor. Sunt interesata să aliniem Capitala și din acest punct de vedere la cerințele Uniunii Europene, pentru că ne dorim cu toții ca Bucureștiul să respecte standardele oricărei capitale europene”.

Referitor la Regulamentul local pentru autorizarea, construirea si amplasarea mijloacelor de publicitate, Firea a explicat ca e vorba de un document finalizat care se afla in faza de consultare si care trebuie aplicat cat mai rapid: ”Suntem in mare intarziere. Imediat dupa aparitie, Legea 158/2013 trebuia sa fie urmata de un regulament local, asa cum au realizat toate municipiile si orasele. La noi nu s-a intamplat acest lucru, fiind vorba de un vid legislativ”.

În momentul de față, grupul de lucru pentru întocmirea documentului a fost alcătuit, iar primul draft al Regulamentului a intrat în faza de consultare cu operatorii economici din domeniu, o primă întâlnire în acest sens fiind cea de azi, în care s-a stabilit ca în perioada imediat următoare companiile interesate să transmită amendamente articulate, fundamentate juridic.

Forma finală a documentului, care va rezulta din acestă consultare va fi supusă dezbaterii publice și ulterior votului Consiliului General al Capitalei.

”Primarul general are posibilitatea de a amenda legi care privesc Capitala și în acest sens pot avea susținere în Parlament, de la colegii mei, care însă trebuie să înțeleagă de ce această lege ar trebui modificată. Dar pentru asta am nevoie de argumente, și aștept propuneri concrete în acest sens”, a precizat Firea.   PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.