Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Gripă aviară în Parcul Tineretului

București: Gripă aviară în Parcul Tineretului

DISTRIBUIȚI

149191 – 21022017 –  In conformitate cu reponsabilitatile care ii revin prin infiintarea celulei de criza constituita la nivelul Primariei Capitalei, ALPAB  supravegheaza populatiile de pasari salbatice, in special pasarile de apa, din parcurile pe care le administreaza pentru a preveni raspandirea gripei aviare.

La 15 februarie, reprezentantii ALPAB au  gasit doua pasari moarte in Parcul Tineretului, si, conform procedurii, au sesizat Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor – Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Bucuresti, iar specialistii ANSVSA au prelevat probele necesare. La 20 februarie, ALPAB a fost instiintata ca rezultatul a fost pozitiv pentru influenta aviara la pasari salbatice. Pe cale de consecinta, conform responsabilitatilor, ALPAB a incinerat cadavrele celor doua pasari.

Potrivit medicilor, desi nu exista un risc imediat de transmitere la om, autoritatile trebuie sa ia toate masurile care se impun conform legislatiei internationale, pentru a impiedica aparitia unui virus gripal recombinat (adica virus gripal aviar+virus gripal uman) care ar putea afecta populatia umana.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.