Acasă Externe Agenda Europeana Bruxelles: Meleșcanu, din nou la Bruxelles

Bruxelles: Meleșcanu, din nou la Bruxelles

DISTRIBUIȚI

 149981 – 31032017 – Ministrul Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, participă vineri, 31 martie, la Bruxelles, la reuniunea miniştrilor de Externe din statele membre ale NATO. Reuniunea va reprezenta un reper important în pregătirea Reuniunii şefilor de stat şi de guvern din mai 2017, fiind ultima întâlnire de nivel înalt înaintea reuniunii liderilor aliaţi.

Discuţiile ministeriale vor viza, cu precădere, aspecte legate de rolul Alianţei în proiectarea stabilităţii în vecinătate, urmând a fi abordate atât aspecte legate de vecinătatea estică şi Balcanii de Vest, cât şi de cea sudică, cu accent pe eforturile de combatere a terorismului. Ucraina va fi un subiect distinct pe agendă, o sesiune din programul ministerialei fiind în formatul Comisiei NATO-Ucraina (NUC).

De asemenea, miniştrii vor avea un schimb de opinii cu privire la direcţiile strategice de acţiune a Alianţei în actualul context de securitate. Cu acest prilej, va fi evaluat stadiul implementării deciziilor adoptate la Summit-ul NATO de la Varşovia şi vor fi trecute în revistă priorităţile pentru perioada următoare, inclusiv în contextul pregătirii viitoarei Reuniuni a şefilor de stat şi de guvern din mai 2017.PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.