Acasă Externe Agenda Europeana Bruxelles: PE cere vize pentru americani, pentru că SUA nu ridică restricţiile...

Bruxelles: PE cere vize pentru americani, pentru că SUA nu ridică restricţiile pentru români

DISTRIBUIȚI

149423 – 03032017 –  Parlamentul European a votat joi o rezoluţie prin care solicită reintroducerea vizelor pentru cetăţenii americani care vor să ajungă în statele membre ale Uniunii Europene. Europarlamentarii invocă necesitatea aplicării principiului reciprocităţii, motivând că SUA continuă să ceară vize pentru cetăţenii din cinci ţări aparţinând blocului comunitar, printre ele şi România.

Documentul a fost elaborat de Comisia pentru Libertăţi Civile a Parlamentului European şi prevede ca măsurile legale să fie adoptate de Comisia Europeană în maximum două luni. Argumentul este principiul reciprocităţii, care înseamnă că, dacă într-o perioadă de doi ani de la momentul în care ia act de existenţa situaţiei de inechitate, o ţară nu trece la eliminarea vizelor, e nevoie ca cei de la Comisie să adopte un act prin care, timp de un an, să fie suspendat regimul fără vize de care beneficiază cetăţenii statului respectiv.

Rezoluţia nu este obligatorie, însă europarlamentarii au ameninţat deja de mai multe ori că, dacă este nevoie, vor da în judecată Executivul Comunitar. În acest moment, cetăţenii americani nu au nevoie de vize pentru a ajunge în UE, însă românii, bulgarii, croaţii, polonezii şi ciprioţii au încă nevoie de astfel de documente pentru a avea permisiunea să intre în SUA. –  PROMPT MEDIA

 

foto:cancan.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.