Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Premierul trimite o echipă guvernamentală în Italia. În urmă cu două...

București: Premierul trimite o echipă guvernamentală în Italia. În urmă cu două săptămâni, chiar șeful ITM s-a interest de problema românilor exploatați în Peninsulă

DISTRIBUIȚI

149597 – 14032017 – În perioada 15-17 martie ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, și un reprezentant al Ministerului Afacerilor Interne vor pleca în Italia, în contextual recentelor materiale publicate de presă privind cazurile de exploatare a cetățenilor români aflați la muncă în regiunile Sicilia și Calabria.

”Premierul Sorin Grindeanu urmărește cu preocupare situația românilor din Italia și așteaptă cu interes raportul reprezentanților Guvernului trimiși la fața locului”, se arată într-un comunicat al Guvernului. Delegaţia guvernamentală va avea întrevederi atât cu oficialităţile locale, cât şi cu reprezentanţi ai organizaţiilor de români aflaţi la muncă în Italia, precum şi cu cei din mediul asociativ implicaţi în apărarea drepturilor muncitorilor străini şi combaterea abuzurilor asupra acestora.

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni a lansat o consultare pe teme concrete privind cooperarea şi dialogul bilateral româno-italian, într-o întrevedere cu şeful misiunii diplomatice italiene la Bucureşti.

Reamintim că la sfârșitul lunii februarie Dantes Nicolae Bratu, inspectorul general de stat din cadrul Inspecției Muncii din România, s-a aflat într-o vizită de lucru în Italia, în cadrul unui program de schimb de experiență și bune practici organizat de Ministerul Muncii din Italia, prin intermediul Inspecției Muncii italiene.

Discuțiile s-au concentrat asupra problemelor grave cu care se confruntă o parte din cetățenii români din Peninsulă, precum exploatarea prin muncă, traficul de persoane sau munca la negru.PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.