Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: PSD: ”Modernizarea școlilor trebuie să includă și instalarea de camere de...

București: PSD: ”Modernizarea școlilor trebuie să includă și instalarea de camere de luat vederi pentru creșterea siguranței copiilor”

DISTRIBUIȚI

149815 – 23032017 –  Deputatul PSD Mihaela Huncă a declarat joi, 23 martie a.c., că programul de reabilitare al celor 2.000 de școli care în prezent nu au autorizație de funcționare, trebuie să includă între condițiile de modernizare și instalarea unui sistem de supraveghere pentru combaterea infracționalității în zonele din proximitatea unităților de învățământ.

”Cred că siguranța copiilor este o chestiune care este de interes maxim pentru toți părinții și bunicii. De aceea consider că, dacă Guvernul a alocat deja fondurile pentru reabilitarea celor 2.000 de școli fără autorizație, ar trebui ca odată cu modernizarea acestora să fie instalate și camere de luat vederi, astfel încât spațiile din școală și împrejurimi să devină o zonă sigură pentru elevi. În orașele mai mari, există deja astfel de camere instalate în unitățile de învățământ, cu efecte pozitive în ce privește creșterea gradului de siguranță pentru elevi”, a declarat Huncă.

Deputatul PSD a mai adăugat că Ministerul Educației Naționale ar trebui să introducă în lista de condiții pentru autorizarea unităților de învățământ de orice tip, existența unui sistem de camere video de supraveghere funcțional, atât pentru spațiul din interiorul școlii, cât și pentru zonele din proximitate. ”Cea mai rapidă măsură pentru realizarea acestui deziderat ar fi ca Ministerul Educației Naționale să introducă în condițiile de autorizare și instalarea sistemului de supraveghere video. Costurile sunt rezonabile, iar orice părinte ar aprecia o astfel de măsură”, a explicat Mihaela Huncă. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.