Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: România, câștigătoare a Cupei ”Antim Ivireanul” și campioană europeană la rugby

București: România, câștigătoare a Cupei ”Antim Ivireanul” și campioană europeană la rugby

DISTRIBUIȚI

149746 – 20032017 –  Nationala de rugby a Romaniei a invins duminica, 19 martie, pe Stadionul Arcul de Triumf, Georgia cu 8 – 7. Victoria le-a adus Stejarilor Cupa ”Antim Ivireanul”, trofeu care se pune in joc in intalnirile directe. De asemenea, datorita noului regulament al Rugby Europe, Romania a devenit si campioana europeana a editiei 2017.

Imediat dupa meci, oficialii Rugby Europe au declarat Georgia castigatoare a competitiei, ca apoi sa revina si sa precizeze ca a fost o greseala tehnica, atribuind trofeul Romaniei.

De asemenea, Rugby Europe a postat pe site-ul sau un comunicat de presa care lamureste aceasta situatie: ”In urma victoriei Romaniei de la Bucuresti, clasamentul de pe site s-a actualizat automat, facandu-se o greseala tehnica cu consecinte uriase – trofeul a fost oferit Georgiei la stadion. Noile reguli ale competitiei spun ca daca doua sau mai multe echipe au acelasi numar de puncte, cea mai bine clasata va fi echipa care are cele mai multe puncte marcate in meciurile directe, iar cum competitia s-a desfasurat intr-o singura mansa, echipa cea mai bine clasata este cea care a castigat meciul direct. Deci Romania a fost anuntata oficial Campioana 2017 datorita victoriei impotriva Georgiei”.

De asemenea, Rugby Europe isi cere scuze fanilor, jucatorilor si celor doua tari din cauza confuziei facute in clasament si a decernarii trofeului.

Romania castiga astfel, dupa sapte ani, atat trofeul Rugby Europe Championship, cat si Cupa ”Antim Ivireanu”. Rezultate: Germania – Romania 41 – 38, Romania – Spania 13 – 3, Rusia – Romania 10 – 30, Belgia – Romania 17 – 33, Romania – Georgia 8 – 7. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.