Acasă Social Aparare București: În Armată încep schimbările de șefi

București: În Armată încep schimbările de șefi

DISTRIBUIȚI

Generalul-locotenent Dumitru Scarlat, reprezentant militar al României la NATO şi Uniunea Europeană145045 – 04042017 – Generalul-maior Marius Harabagiu a preluat  comanda Statului Major al Forţelor Terestre de la generalul-locotenent Dumitru Scarlat, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la sediul SMFT, în prezenţa ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Leş,  a secretarului de Stat pentru politica de apărare şi planificare, Mircea Duşa, și a şefului Statului Major General, general Nicolae Ciucă.

La eveniment, în cadrul căruia s-a desfășurat activitatea de predare-primire a comenzii şi a Drapelului de Luptă al Forţelor Terestre, au fost invitați şefii statelor majore ale forţelor aeriene şi navale, ataşaţii militari acreditaţi în România și personal militar şi civil din Statul Major al Forţelor Terestre.

Generalul-locotenent Dumitru Scarlat, care își va continua activitatea ca reprezentant militar al României la NATO şi Uniunea Europeană, a spus că obiectivele principale ale echipei de conducere a SMFT, în perioada în care a asigurat comanda categoriei de forţe, au fost grija pentru oameni, înzestrarea, operaţionalizarea structurilor, exerciţiile multinaţionale şi executarea misiunilor din teatrele de operaţii.

Generalul-maior Marius Harabagiu a declarat că preia comanda Forţelor Terestre Române într-o perioadă de ample transformări şi modernizări, cu obiective şi misiuni foarte clare atât pe termen scurt, dar şi pe termen mediu şi lung.”Doi la sută din PIB înseamnă şi pentru Statul Major al Forţelor Terestre o alocare financiară consistentă, ce impune o abordare pragmatică a execuţiei bugetare, având rolul de a asigura înlocuirea tehnicii vechi de luptă, echiparea efectivelor cu noua ţinută combat, asigurarea unor condiţii de muncă decente în scopul modernizării şi asigurării forţelor terestre cu capabilităţi şi capacităţi ce pot răspunde provocărilor mediului de securitate din secolul XXI”, a spus noul șef al SMFT.

Ministrul Gabriel Leș a mulțumit generalului-locotenent Dumitru Scarlat pentru activitatea depusă şi a apreciat că în noua misiune pe care o va îndeplini la NATO și UE va reprezenta ţara la nivelul cel mai înalt.

Generalul-maior Marius Harabagiu a absolvit Liceul Militar “Dimitrie Cantemir”, Şcoala Militară de Ofiţeri de Tancuri şi Auto ”Mihai Viteazul”- arma tancuri, Academia de Înalte Studii Militare – Facultatea Interarme, Cursul postuniversitar de perfecţionare în domeniul securităţii şi apărării naţionale în cadrul Colegiului Naţional de Apărare, Cursul pentru generali şi ambasadori în cadrul Colegiului de Apărare de la Roma şi Comandamentului NATO din Bruxelles.

După absolvirea şcolii militare a fost numit comandant pluton tancuri, ulterior îndeplinind funcţii în unităţi de aceeaşi armă. A fost şef de stat major la Divizia 1 Infanterie ”Dacica”, comandantul Brigăzii 1 Mecanizată ”Argedava”, şeful Direcţiei Instrucţie şi Doctrină din Statul Major General şi comandantul Comandamentului Forţelor Întrunite. De asemenea, a executat misiuni în afara teritoriului statului român în Afganistan, Etiopia-Eritreea şi SUA.    PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.