Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Întâlnirea Regională a Iniţiativei de Pregătire şi Prevenire a Dezastrelor pentru...

București: Întâlnirea Regională a Iniţiativei de Pregătire şi Prevenire a Dezastrelor pentru Sud-Estul Europei

DISTRIBUIȚI

145057 – 04042017 – Marți, 4 aprilie a.c., a avut loc deschiderea oficială a Întâlnirii Regionale a Iniţiativei de Pregătire şi Prevenire a Dezastrelor pentru Sud Estul Europei (DPPI SEE), susținută de secretarul de Stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență din MAI, Raed Arafat.

Sesiunea de discuții a debutat cu mesajul transmis de inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Daniel Dragne, care a reafirmat importanța cooperării internaționale atât pentru prevenirea dezastrelor, cât și pentru intervenția comună în cazul unor evenimente majore cu impact asupra populației civile, România fiind un stat care a oferit și beneficiat de asistență internațională de-a lungul timpului.

Activitatea organizată de reprezentații IGSU are ca principal obiectiv schimbul de informații dintre reprezentanții autorităților naționale cu atribuții în managementul tipurilor de risc, în vederea intensificării măsurilor de prevenire, pregătire și reducere a impactului dezastrelor în regiunea de Sud-Est a Europei.

Întâlnirea reunește delegații din statele membre DPPI SEE (Albania, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Macedonia, Muntenegru, Serbia și Slovenia), reprezentanți ai Consiliului Regional de Cooperare (RCC), precum și reprezentanți ai organizațiilor internaționale cu activitate în domeniul managementului dezastrelor (UNOCHA – Biroul Națiunilor Unite pentru Afaceri Umanitare și Departamentul Italian de Protecție Civilă).

Din partea României participă la discuții specialiști din IGSU, cu atribuții în reducerea riscului la dezastre, cooperare și asistență internațională, dar și salvatori din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență, unitate acreditată pentru derularea misiunilor operative pe teritoriu național și în afara granițelor.

Iniţiativa de Pregătire şi Prevenire a Dezastrelor în Sud-Estul Europei – DPPI SEE a luat naştere în anul 2000 şi reprezintă un pilon de sprijin pentru statele din regiunea Europei de Sud-Est în domeniul pregătirii şi prevenirii dezastrelor. Principalele activităţi organizate sub egida DPPI SEE sunt concentrate pe derularea acţiunilor de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă, în cadrul Iniţiativei fiind lansat în anul 2002, Programul de Pregătire în Managementul Dezastrelor (DMTP – Disaster Management Training Program).

Prin participarea României (IGSU) în cadrul acestei iniţiative este facilitată pregătirea pe diferite domenii de activitate (cursurile anuale de formare formatori în domeniile incendiilor de amploare – Basic Hot Fire, căutare şi salvare montană – Cave Rescue, seminarii şi întâlniri pe teme de actualitate cum ar fi: dezastrele economice şi tehnologice, conştientizarea rolului companiilor de asigurări în cadrul componentei de reducere a riscului la dezastre, managementul inundaţiilor, sisteme moderne de protecţie civilă etc.)PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.