Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Măsuri pentru protejarea clădirilor-monument istoric

București: Măsuri pentru protejarea clădirilor-monument istoric

DISTRIBUIȚI

 

145201 – 11042017 –  Deputatul PNL Dumitru Oprea aduce în discuție problema degradării și distrugerii clădirilor-monument istoric, deși legislația prevede că intervenţiile asupra monumentelor istorice se realizează numai pe baza şi cu respectarea avizelor emise de autoritățile competente.

Într-o întrebare adresată ministrului Culturii și Identității Naționale, parlamentarul a tras un nou semnal de alarmă în privința lipsei de pârghii pentru protecția deplină și blocarea oricărei forme de distrugere, intenționată sau nu, a patrimoniului românesc. În aceste condiții, există riscul să pierdem și ultimele elemente rămase din arhitectura veche a României.

Deputatul liberal i-a cerut ministrului Culturii să precizeze soluțiile pentru stoparea degradarea monumentelor, prin intervenția unor muncitori sau funcționari fără competențe în domeniu. În finalul intervenției, Dumitru Oprea a solicitat să se precizeze stadiul în care se află Codul Patrimoniului Cultural, ce ar trebui să reglementeze tocmai viciile de procedură, vidul legislativ și responsabilitatea privind protejarea patrimoniului cultural. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.