Acasă Nord-Vest Cluj Cluj: Un ucrainean insistent

Cluj: Un ucrainean insistent

DISTRIBUIȚI

145469 – 25042017 –  La 5 aprilie 2017, Curtea de Apel Cluj a respins ca nefondat apelul declarat de inculpatul Filip Roman, cetățean ucrainean, împotriva sentinței penale din 22 februarie 2017 a Tribunalului Maramureș – Secția penală prin care fusese condamnat la pedeapsa de un an și patru luni închisoare cu executare în regim de detenție  pentru comiterea infracţiunii de dare de mită. Hotărârea este definitivă.

La 21 octombrie 2016, un agent de poliție din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației a sesizat DGA Maramureș cu privire la faptul că Filip Roman, cercetat deja într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigări, l-a contactat telefonic și i-a propus să îi faciliteze introducerea ilegală în România, din Ucraina, peste frontiera verde, în mod repetat, a unor cantități de câte cinci bax-uri de țigări. În schimb, Filip Roman i-a promis polițistului că îi va remite suma de 50 euro pentru fiecare bax transferat peste frontieră în modul indicat, imediat după recepționarea cantităților de țigări menționate. Cu toate că funcționarul a refuzat categoric oferta, Filip Roman a insistat, contactându-l din nou, în aceeași zi, cu același scop.

În zilele de 1 și 5 noiembrie 2016, Filip Roman s-a întâlnit cu agentul de poliție, i-a cerut din nou să îl sprijine în mod oneros pentru derularea mai multor activități de contrabandă și i-a indicat în teren locul pe unde preconiza a derula traficarea transfrontalieră a țigărilor, aflat în aria de competență a Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației.

La 16 noiembrie 2016, cel în cauză a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, în stare de arest preventiv. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.