Acasă Social Tulcea: Ambarcaţiune ucraineană surprinsă la braconat în Marea Neagră

Tulcea: Ambarcaţiune ucraineană surprinsă la braconat în Marea Neagră

DISTRIBUIȚI

 145324 – 18042017 –  O navă a Gărzii de Coastă a identificat pe Marea Neagră, cu ajutorul aparaturii de termoviziune din dotare, o ambarcaţiune ucraineană, tip catamaran, aflată la braconat în Zona Economică Exclusivă a României. Ambarcaţiunea, cu patru cetăţeni ucraineni la bord, s-a supus somaţiilor legale ale poliţiştilor de frontieră de pe nava MAI 2110, la bordul acesteia fiind descoperite peste 400 kilograme de peşte din specia calcan în stare proaspătă şi plase de pescuit tip setcă în lungime de aproximativ 1.536 de metri.

În data de 15 aprilie 2017, în jurul orei 6.00, nava MAI 2110 din cadrul Grupului de Nave Sulina, aflată în misiune de supraveghere şi patrulare pe Marea Neagră, a identificat, cu ajutorul aparaturii de termoviziune din dotare, la aproximativ 40 de mile marine travers de localitatea Sfântul Gheorghe, o ambarcaţiune de proveniență ucraineană, suspectă de activităţi de pescuit ilegal în Zona Economică Exclusivă a României.

Comandantul ambarcaţiunii cu patru cetăţeni din Ucraina la bord s-a supus somaţiilor legale iniţiate de nava Gărzii de Coastă, permiţând poliţiştilor de frontieră să urce la bord pentru efectuarea controlului specific. La bordul acesteia a fost descoperită o cantitate însemnată de peşte din specia calcan, precum şi mai multe plase de pescuit tip setcă, pentru care cei în cauză nu aveau documentele legale.

După ce au adus ambarcațiunea în portul Sulina, poliţiştii de frontieră tulceni, în colaborare cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, au procedat la efectuarea cercetărilor specifice.

Astfel, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării 16 plase de pescuit în lungime totală de 1.536 metri și cantitatea de 447 kilograme calcan în stare proaspătă, în valoare totală de 17.687 lei, ce a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale. Totodată, ambarcaţiunea tip catamaran împreună cu membrii echipajului, patru cetăţeni ucraineni cu vârste cuprinse între 34 şi 40 de ani, au fost predați în data de 17 aprilie autorităţilor ucrainene în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit; producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament; pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie, pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte de pescuit având ochiul de plasă sub dimensiunile minime legale. –  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.