Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Discuții peste discuții despre lefurile din administrație

București: Discuții peste discuții despre lefurile din administrație

DISTRIBUIȚI

145736 – 11052017 Membrii Comisiei pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților împreună cu Ion Rotaru, președintele Comisiei pentru muncă, familie și protecție socială a Senatului, au participat la o întâlnire de lucru cu reprezentanții CNS Cartel Alfa și liderii sindicali ai federațiilor din administrația publică, pe tema Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

S-au purtat discuții concrete în legătură cu modul de stabilire a salariilor pentru personalul bugetar din administrația publică locală. Reprezentanții organizațiilor sindicale și-au prezentat punctele de vedere referitoare la proiectul de lege privind salarizarea, exprimându-şi nemulțumirea faţă de stabilirea efectivă a salariilor pentru personalul din administrația publică locală. S-a spus că, fără a exista grile de salarizare clare, salarizarea personalului din administrația locală va fi lăsată la latitudinea ordonatorului principal de credite, iar acest lucru nu va face decât să se mențină discrepanțele în ceea ce privește salarizarea personalului (atât pentru funcționarii publici, cât și pentru personalul contractual) din același tip de instituție la nivelul întregii țări.

În cadrul dezbaterilor s-a precizat că această modificare a fost făcută la cererea organismelor reprezentative ale comunelor, municipiilor, orașelor si județelor, care își doresc o libertate mai mare de decizie la nivel local pentru gestionarea cheltuielilor de personal în interesul angajaților şi al comunităţii locale, precum și încurajarea autonomiei locale.

La finalul discuțiilor, părțile au convenit ca eventuale alte propuneri referitoare la modificarea grilei de salarizare, precum și stabilirea cuantumului salariului minim și maxim pentru angajații din administrația publică locală, să fie transmise în prealabil comisiilor de specialitate din Senat, urmând ca după finalizarea dezbaterilor în prima Cameră a Parlamentului, să fie readuse în discuție în comisia noastră, discuţii la care vor participa reprezentanții ministerelor de resort și ceilalți factori de decizie, inclusiv sindicatele. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.