Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Sandu și Dragomir rămân pe jar

București: Sandu și Dragomir rămân pe jar

DISTRIBUIȚI

145909 – 31052017 Curtea de Apel București a amânat pentru 15 iunie, pronunțarea sentinței în dosarul dezafilierii Universității Craiova, în care fostul președinte al FRF Mircea Sandu și fostul președinte al LPF Dumitru Dragomir au fost condamnați în primă instanță la câte trei ani închisoare cu suspendare, fiind obligați să plătească despăgubiri de 240 milioane euro.

La ultimul termen al procesului, desfășurat pe 17 mai, un procuror de la DNA a cerut ca Mircea Sandu și Dumitru Dragomir să fie condamnați la pedepse maxime pentru abuz în serviciu și folosirea influenței ori autorității persoanei care îndeplinește o funcție de conducere.

Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au fost condamnați de Tribunalul București, în iunie 2016, la câte trei ani închisoare cu suspendare.

Potrivit deciziei TB, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au fost obligați să plătească în solidar cu FRF și LPF despăgubiri către SC Fotbal Club Universitatea Craiova SA în valoare de 1.084.592.000 lei (aproximativ 240 milioane euro).

Cei doi au fost trimiși în judecată în iunie 2013 pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată; folosirea influenței ori autorității persoanei care îndeplinește o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite și sustragere de sub sechestru.

De asemenea, au fost deferite justiției atât FRF, cât și LPF pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată și sustragere de sub sechestru.

Procurorii au reținut că, în data de 20 iulie 2011, la o ședință a Comitetului Executiv al FRF s-a hotărât excluderea provizorie a SC Fotbal Club U Craiova SA, club al cărui patron era Adrian Mititelu, din cauza încălcării grave a statutului federației, fără a se detalia și motiva în ce au constat încălcările și gravitatea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.